Pohja

2 munaa
1dl sokeria
1dl jauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl vaniljasokeria

Täyte

2dl kermaa
1prk rahkaa
0,5dl sokeria
1 iso tölkki persikoita
5 liivatetta

Hyytelö

2dl sokerilientä persikkapurkista
0,5dl vettä
1 iso purkki persikkaa
5 liivatetta

Pohja: munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi. Munasokerivaahtoon lisätään varovasti toisiinsa sekoitetut jauhot ja leivinjauhe. Paistetaan 175 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytetään.

Täyte: Vatkataan kerma ja sokeri, lisätään rahka ja murskatut persikat. Liotetaan liivatteita 5min kylmässä vedessä. Kiehautetaan pieni määrä vettä ja sulatetaan liivatteet veteen. Lisätään liivatevesi rahkaseokseen. Kaadetaan rahkaseos pohjan päälle ja laitetaan jääkaappiin vähintään kahdeksi tunniksi.

Hyytelö: Valutetaan persikoista sokerivesi, siivutetaan persikat. Siivut ladotaan rahkaseoksen päälle. Valmistetaan mehusta ja liivatteesta hyytelö. Liivatteet ensin kylmään veteen 5 minuutiksi, sen jälkeen sulatetaan kuumaan veteen ja lisätään mehuun. Kaadetaan hyytelö persikoiden päälle ja laitetaan jääkaappiin hyytelöitymään useaksi tunniksi.

 

Vinkki: jos sinulla ei ole sopivan kokoista irtopohjavuokaa, voit vuorata minkä tahansa vuoan kelmulla, niin saat hyytelön nostettua pois vuoasta tarjoilua varten.