piirakka

Pohja

1 dl perunajauhoja
1,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
50 g margariinia
0,5 dl maitorahkaa
1 dl kylmää vettä

Sekoita kuivat aineet. Nypi mukaan rasva ja  rahka. Lopuksi lisää kylmä vesi ja sekoita tasaiseksi. Anna levätä kylmässä noin 15 minuttia.

Täyte

marjoja tai hedelmiä maun mukaan

1 dl vaniljakastiketta
1 kananmuna
1 dl maitorahkaa
0,5 dl rasvatonta maitoa
0,5 dl sokeria tai Hermesetasta
2 tl vaniljasokeria

Sekoita vaniljakastikkseen joukkoon muna, rahka, maito ja sokerit.

Taputtele taikina torttuvuoan (halkaisija 25 – 30 cm) pohjalle ja lado päälle hedelmät tai marjat. Kaada täyteseos niiden päälle.

225 ° C, n. 30 min.