Neidillä oli eilen ratsastustunti, ihan kuin joka tiistai. Monesti ole itse katsomassa, mutta nyt mies vei hänet ja minä hain. Ja meillä oli kauhea kaaos sillä hetkellä, kun heidän piti lähteä, että unohdin antaa tytölle rahan tuntia varten mukaan (onneksi sen voi maksaa myös tunnin jälkeen).

Menin sitten vähän etuajassa hakemaan tyttöä. Heti saavuttuani sinne tuli kaveri kertomaan, että tyttö oli pudonnut selästä! Noh, sattuuhan sitä ja neiti oli kuitenkin noussut uudelleen selkään. Tunnin jälkeen menin maksamaan neidin puolesta. Tuntia ei ollutkaan pitänyt se joka yleensä, oma ope oli sairastunut. Opettaja ei puhunut mitään putoamisesta, joten otin sen sitten itse puheeksi. Tämä selitti jotain liian pitkistä jalustimista ja olin ihan ihmeissäni, en käsittänyt mitä tekemistä niillä oli putoamisen kanssa. Lisäselvitystä en kuitenkaan saanut, opettajalla oli kiire poistua paikalta.

Keskustelin tytön kanssa ja kaikki vaikutti olevan ihan ok. Vähän jalkaa aristi, mutta muuten ei mitään. Autossa sainkin sitten kuulla, että miten se putoaminen oli mennyt. Opettajan mielestä neiti ei saanut hevoseen tarpeeksi vauhtia, joten oli sivusta lyönyt hevosta, ilman ennakkovaroitusta! Hevonen oli ottanut pienen kiitolaukka pyräyksen ja siitä muutaman raviaskeleen kautta äkkipysähdys, jolloin tyttö oli pudonnut.

Meinasin jo kääntyä takaisin tallille ja vaatia tarkempaa selitystä, mutta mietinkin sitten, että parempi on ottaa yhteyttä ratsastuskoulun omistajaan ja selvittää asia hänen kanssaan. Tänään sitten soitinkin aamusta. Omistaja oli sitä mieltä, että opettaja oli toiminut väärin ja lupasi keskustella asiasta hänen kanssa, että tälläisiä ei jatkossa tapahtuisi. Hetken kyllä mietin, että pitäisikö asiasta tehdä isompi, mutta koska, luojan kiitos, tytölle ei käynyt pahemmin, niin annoin asian olla.