Maidoton omppupiirakka (uuninpellillinen)

3 munaa
3 dl sokeria
2 dl omenasosetta
150 g sinistä Keijua
4,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1-2tl kanelia

Vaahdota muna ja sokeri, lisää sula voi ja muut. Päälle omenaviipaleita. Paista 30min 200 asteessa.


Lisäys klo 10:30
Toinen piirakka tuli tehtyä Kotivinkin reseptillä. Olin aamulla etsinyt pitkään ja hartaasti mieleistä reseptiä,
mutta juuri sitä mitä etsin, en löytänyt.
Tällä ohjeella pohjasta tuli aivan mieletön! Toki osansa sille antaa se 300g voita..

Koska linkki ei toimi, niin tässä itse resepti:

ISO OMENAPIIRAKKA 

300 g voita tai vähälaktoosista margariinia 
2 1/2 dl sokeria 
3 munaa 
1/2 dl siirappia 
noin 6 1/2 dl vehnäjauhoja 
3 tl leivinjauhetta 

Pinnalle: 
1 kg happamia omenoita 
1 dl sokeria 
1 rkl kanelia 
1 tl vaniljasokeria 
1 tl kardemummaa 

1. Vaahdota rasva ja sokeri sähkövatkaimella. 
2. Lisää munat yksitellen. Vatkaa koko ajan. Sekoita vielä siirappi joukkoon. 
3. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos taikinaan. 
4. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. 
5. Poista omenoista siemenkota ja viipaloi omenat. 
6. Sekoita sokeri, kaneli, vaniljasokeri ja kardemumma suuressa kulhossa tai muovipussissa. Lisää omenalohkot ja sekoita sokeriseos omenalohkoihin. 
7. Asettele sokeroidut omenalohkot tiivisti pohjan päälle. 
8. Paista omenapiirakkaa uunin keskiritilätasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Omenapiirakka maistuu parhaalta pian uunista ottamisen jälkeen vaniljajäätelön kanssa.