Lauantaina ostin Kauhavan Kangas-Aitasta värjäykseen sopivaa lankaa. Sitä oli liki sääli pestä, kun se niin tuoksui lampaan rasvalta, mutta pakkohan sitä oli, että väriä saisi tarttumaan. Näin talvella on vähän huonommat valikoimat luonnossa väreihin, mutta kaivoin pakastimen pohjalta yli-yli-vuotisia puolukoita ja käytin niitä. Keitin puolukkaa ensin reilusti, että väriä siirtyi veteen runsaasti. Sitten sekoitin sinne sitruunahappoa ja aloin uittamaan lankavyyhtiä kattilassa.

Ensimmäinen suunnitelma oli, että toinen puoli olisi tummempi kuin toinen, mutta se meni pieleen. Nimittäin se jälkimmäinen puoli ei värjääntynyt lainkaan. Tai värjääntyi se ensin, mutta lähti pesussa pois. Ei muuta kuin uudelleen värjäämään. Noh, nyt sitä väriä on jokseenkin miten sattuu, mutta ei suurilla värivivahteilla. Mutta ei kuitenkaan ihan tasaisesti, joka oli pääasia.

403579.jpg

Tässä lanka on vielä kuivumassa pesun jälkeen. Kuvan mukaan siinä olisi muutamia reilusti tummempia kohtia, mutta niitä ei kyllä ollut enää kuivassa langassa.. Eli tästä tuli marjapuuroa :D Toinen vyyhti on vielä odottamassa päähänpistoa ja sitä väriä tietenkin!