Nyt on aika istua hetki. Lanttulaatikko on paistettu, maksalaatikko on uunissa, porkkanalaatikko odottaa omaa vuoroaan päästä uuniin ja perunalaatikko on imeltymässä. Sen lisäksi on vielä ehditty tehdä miehelle synttärikakku. Mies tulee töistä kotiin tunnin päästä ja sitä ennen pitäisi vielä siivota jäljet. Onneksi ei tule varsinaisia synttärikekkereitä, vain appivanhemmat on tulossa käymään.

Suursiivouksesta ei ole enää tietoakaan, siitä on pitänyt huolen pikkutytöt. Joulukuusi on sentään pystyssä vielä (tosin olen sen varmistanut sitomalla sen latvasta kiinni). Taitaa se joulu tulla joka tapauksessa?

Laatikoiden ohjeet muistiin, kun onnistuivat täydellisesti:

Rusinaton maksalaatikko

800g jauhettua maksaa
3dl riisipuuroa
2 pientä sipulia
2 munaa
suolaa
0,5dl siirappia
25g voita

Sipuli kuullotetaan voissa, munia vatkataan kevyesti ja kaikki ainekset sekaisin. Paistetaan 175 asteessa noin 1,5h.

Annoksesta tuli kaksi 8,5dl rasiallista.


Porkkanalaatikko

1,5l nestettä (maitoa 8dl, vettä 7dl) tehty riisipuuro
1,5kg porkkanoita
2rkl siirappia
suolaa

Keitetyt porkkanat soseutetaan. Lisätään joukkoon puuro, siirappi ja suola. Paistetaan 250 asteessa noin 0,5h.

Annoksesta tuli kolme 8,5dl rasiallista.


Lanttulaatikko

3kg lanttua
2 dl kermaa
3dl maitoa
5 munaa
1,5 dl siirappia
3 tl suolaa
2dl korppujauhoja

Keitetyt lantut soseutetaan, joukkoon sekoitetaan loput aineet. Pinnalle sirotellaan korppujauhoja ennen uuniin laittoa. Paistetaan 200 asteessa noin tunti.

Annoksesta tuli neljä 8,5dl rasiallista.