Shakkiruudut, alkuperäinen resepti täällä.

Ainekset
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl Tomusokeria
200 g margariinia

 5 rkl kaakaojauhetta
2 tl Vaniljasokeria


Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja pehmeä margariini taikinaksi. Jaa taikina kahteen osaan ja sekoita toiseen osaan 2 rkl kaakaojauhetta ja toiseen 2 tl vaniljasokeria. Jaa taikinat paloiksi ja pyöritä palat tangoiksi. Aseta vaaleat ja tummat tangot vierekkäin ja päällekkäin niin, että niistä muodostuu shakkiruudukko. Leikkaa pikkuleivät 3–4 mm:n paksuisiksi viipaleiksi ja pane ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista shakkiruutuja uunin keskiosassa 175 asteessa noin 10 minuuttia.

 

Ei kannata paistaa liian kypsiksi!