Viikko sitten sunnuntaina piti kiertoni mukaisesti alkaa menkat. Aamulla jo luulinkin niin käyvän, mutta vuoto loppui ennenkuin oli alkanutkaan. Sama juttu maanantaina. Varmin merkki raskaudesta on aina ollut se, että minusta tuntuu siltä, että menkat alkaa ja en ole raskaana, joten kävin ostamassa testin. Negatiivinen. Tiistaina uusin testin ja taas negatiivinen. Aloin jo epäillä laskujani ja miettiä mikä ihme nyt on vikana. Torstaihin saakka maltoin ja kävin taas ostamassa testin. Positiivinen! Heikko viiva testissä, vahvemman viivan vieressä.

Soitto neuvolaan, että saisiko veritestin. Noh, siellä ei ollut lääkäriä enää tällä viikolla paikalla. Perjantaina aamulla soitto terveyskeskukseen ja sainkin lääkärin puhelimeen. 20min sain pyydellä, että teki lähetteen verikokeeseen. Ei vaan voinut tehdä samalla toista määräystä maanantaille tai tiistaille, kun ei yksittäinen arvo vielä kerro juurikaan mitään. Valitettavasti minulla taisi olla paljon enemmän kokemusta näistä arvoista ja niiden tulkitsemisesta. Virallisten laskujen mukaan torstaina oli 4+0, menkkojen mukaan laskettuna 4+3. Huoh! HCG oli 99. Hieman alakanttiin, mutta kohtuullinen arvo kuitenkin. Viikonloppu jännittämistä ja maanantaina taas soittelua verikokeen perään.

Kävin sitten aamulla aikaiseen verikokeessa ja sitten lähdettiin hakemaan koiraa. Vähän ennen perillepääsyä laskeskelin, että pitäisi olla arvo vastattuna ja soitin terveyskeskukseen. Ja tulos oli: 97! Varmaan käynyt pikkaisen korkeammalla kuin perjantainen arvo ja sitten on alkanut laskea. Huomenna lääkärille selvittämään miten pitkään tätä taas seuraillaan ja odotellaan ja mitä sitten tehdään.

Meikäläinen on sitten yhdeksättä kertaa raskaana, mutta lapsiluku jää edelleen neljään. Neljäs pieleen mennyt raskaus peräkkäin ja kolmas vuoden sisällä. Järki menisi just nyt, jos ei Emma olisi tullut tänään!